Bucatarie in stil scandinav cu influente industriale


Designul scandinav este o fuziune de simplitate, modernism si natura. Este alegerea perfecta pentru multe interioare, fiind un stil foarte versatile – il poti personaliza oricum iti doresti. Doar cateva schimbari si retusuri mici si poti schimba complet felul in care arata locuinta ta. Stilul scandinav are mai multe influente. Azi am ales stilul scandinav cu influente industriale.


Bucatarie in stil scandinav cu influente industriale

O bucatarie amenajata in stil scandinav cu influente industriale trebuie sa contina cateva piese de baza. O astfel de camera ar trebui sa fie minimalista, iar mobilierul si accesoriile cat mai simple posibil. Scaunele simple in stil nordic pot aduce o schimbare majora in orice loc de luat masa. 

Renunta la scaunele obisnuite pentru 4 scaune metalice, vopsite intr-o culoare rece, cum ar fi nuantele de bleu sau gri. Astfel de nuante pot parea destul de neprietenoase, dar elementele de lemn, cum ar fi masa sau alte obiecte de mobilier incalzesc intreaga atmosfera. Intregul interior ar trebui sa fie creat doar pe baza a catorva nuante si culori – diferite nuante de gri si mult alb. Acestea creeaza un fundal care va fi scos in evidenta cu accesorii, piese de mobilier puternice si corpuri de iluminat care intregesc imaginea locuintei.



Peretii facuti din caramida care sa fie expusi direct in interiorul casei sau elementele metalice cum ar fi scaunele sau corpurile de iluminat accentueaza combinatia perfecta intre stilul scandinav si influentele industriale.

Fiecare detaliu conteaza

Fiecare detaliu din interiorul unei astfel de camera are ca rol principal sa ajungi la o imagine simpla, dar stilizata a stilului industrial reinterpretat in accente scandinave. Mobilierul gri inchis arata ca ferestrele unei vechi fabric, iar lumina naturala se potriveste de minune. De asemenea si corpul de iluminat ales aduce idea de lipsa de efort, lejeritate sau chiar o solutie temporara pentru iluminarea unei camere. Alegerea unui astfel de obiect pentru iluminat poate fi un truc si schimba punctul de atractie al camerei.


Albul, fiind culoarea predominanta, aduce intregului interior ideea de spatiu si de loc aerisit, care contrasteaza cu elementele de inspiratie industrial ale decorului. In acelasi timp, albul nu lasa tonurile de gri sa devina prea apasatoare si triste, lucru care se poate intampla mai ales in camerele unde sunt folosite tonuri mai inchise de gri.


Tu cum ai amenaja o bucatarie in stil scandinav cu influente industriale? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu