Taxa radio-TV reintrodusa in legea lui Liviu Dragnea

Dupa ce acum nici doua saptamani liderii PSD voiau sa elimine taxa radio-TV prin legea initiata de Liviu Dragnea, acum a fost reintrodusa de comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor prin votul unanim al membrilor comisiei, inclusiv votul membrilod PSD.


Proiectul de lege nu a suferit modificari, rezultatul voturilor fiind: 19 voturi „pentru” si o abtinere.

Amendamentul care prevedere reintroducerea taxei radio-TV va fi cuprins in raportul comisiei de buget-finante, care, cel mai probabil, va merge marti la votul final in Camera Deputatilor, care este camera decizionala in acest caz.

Propunerea legislativa initiata de mai multi parlamentari membri ai PSD, printre care s-a numarat si Liviu Dragnea, ducea la anularea a 102 taxe nefiscale. Propunerea a fost adoptata intr-o procedura de urgenta pe 17 octombrie de catre Senat, cu 89 de voturi "pentru", o abtinere si 17 voturi "impotriva".


Printre cele 102 taxe propuse pentru a fi eliminate se afla si timbrul de mediu pentru masini, 33 de taxe consulare si de cetatenie, 20 de taxe de laRegistrul Comertului, taxele radio-TV, taxa suplimentara pentru eliminarea pasaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru si taxele pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu