5 curiozitati despre vin

Vinul este o bautura ce a fost descoperita cu mult timp in urma si are o istorie fascinanta. Sa bei un pahar de vin a devenit un obicei sanatos, iar oamenii au dezvoltat adevarate meserii care te ajuta sa stii ce tip de vin ar trebui sa consumi.

O sticla de vin de colectie poate sa fie un cadou perfect pentru un barbat cu gusturi rafinate. Este un tip de cadou ce ii va arata ca iti pasa de pasiunile lui. Daca vrei sa impresionezi si mai mult persoana ce urmeaza sa primeasca darul tau ofera-i sticla de vin intr-o cutie pentru vin RiBOX si in ea pune-i si lista care contine curiozitati despre vin.



1. China este cel mai mare consumator de vin din lume

Acest lucru nu ma surprinde, mai ales pentru ca populatia Chinei este foarte mare. Vinul rosu este foarte popular in China datorita culorii lui. In traditia chineza se spune ca rosu este o culoare norocoasa. Importanta lui ca simbol combinata cu proprietatile lui de a imbunatati sanatatea incurajeaza chinezii sa consume vin destul de des.

Chiar daca cel mai mare consumator de vin din lume este China, cea mai mare cantitate de vin pe cap de locuitor se bea in Vatican. O persoana consuma mai mult de 74 de litri de vin intr-un an!

2. Calugarii sunt cei carora trebuie sa le multumim pentru vin

Calugarii au descoperit si au inovat metodele de pastrare a vinului. Datorita cercetarilor si eforturilor lor avem acum metode atat de elaborate de a face vin. Una dintre cele mai renumite tipuri de sampanie (Sampania Dom Perignon) a fost denumita dupa numele unui calugar.


3. Nu orice tip de vin are efecte benefice asupra sanatatii tale

Vinurile rosii contin multi antioxidanti benefici ce iti mentin sistemul cardiac sanatos si au proprietati anticancerigene. Coaja strugurelui este foarte bogata in antioxidanti. Din moment ce vinul rosu este fermentat cu tot cu coaja are mai multi antioxidanti, spre deosebire de cel alb.

4. Numele vinurilor reprezinta de cele mai multe ori locul unde a fost produs si tipul de strugure

Cele mai multe vinuri europene sunt denumite dupa originea lor geografica. Cel mai cunoscut este vinul de Bordeaux, care este produs in Bordeaux, Franta.

5. Culoarea vinului iti poate spune care sunt originile lui

Unul dintre lucrurile pe care il poti spune cand vezi culoarea unui pahar de vin este regiunea si clima de unde provine vinul. Cu cat e mai inchis cu atat e posibil sa vina dintr-un climat cald. Cel mai deschis vine din zone mai reci.


In final, trebuie sa ne amintim un lucru. Vinul este bun, dar trebuie consumat cu moderatie. Altfel, iti va face mai mult rau decat bine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu