Ceaiul verde – de ce ar trebui sa fie consumat cu regularitate?

Venind din aceeasi planta ca si ceaiul negru sau alb (arborele de ceai), ceaiul verde si consumul lui regulat are foarte multe beneficii dovedite stiintific. Acesta poate ajuta la pierderea in greutate, iti va da energie si te va proteja de poluare si radicali liberi.
A fost demonstrat stiintific faptul persoanele ce sufera de sindromul down au o capacitate mai mare de concentrare dupa ce au consumat o perioada de un an de zile ceai verde. Cei ce au creat studiul spun ca rezultatele pozitive in urma consumului de ceai verde sunt datorate prezentei substantei  epigallocatechina gallate (EGCG). Totusi, ceaiul verde nu vindeca total aceasta boala, ci doar imbunatateste viata pacientului.

Pentru a te bucura in totalitate de ceaiul verde trebuie sa inveti sa il pregatesti. Obiceiul de a lasa cat mai mult la infuzat plantele sau frunzele de ceai nu se aplica in cazul prepararii ceaiului verde. Frunzele de ceai verde se vor infuza de preferinta in recipiente de portelan sau sticla, in apa ce are temperatura cuprinsa intre 70 si 80 de grade celsius. Timpul de infuzare este foarte redus pentru prima infuzare a frunzelor de ceai: 45 de secunde. Spre deosebire de alte tipuri de ceai, ceaiul verde poate fi reinfuzat de mai multe ori. De fiecare data timpul de infuzare trebuie sa creasca, pentru a-si pastra aroma. Daca te incapatanezi totusi si vrei sa infuzezi ceaiul verde mai mult, trebuie sa stii ca va avea un gust amar destul de neplacut, datorat taninului in concentratie foarte mare. Daca vei respecta timpul de infuzare te vei bucura de un gust deosebit si diferit pentru fiecare ceasca de ceai pe care o vei prepara.

Ceaiul verde poate fi considerat un remediu minune ce protejeaza organismul de multe afectiuni si boli foarte agresive. Ceaiul verde previne aparitia cariilor, regleaza tensiunea arteriala, calmeaza stomacul si intestinul datorita efectului antibacterian. Unii cercetatori au descoperit ca ceaiul verde ar putea avea efecte benefice asupra persoanelor ce sufera de cancer si poate proteja persoanele inainte de instalarea acestei boli. Cu toate acestea nu exista studii care sa arate clar in ce masura poate ameliora aceasta boala, deoarece eficienta sa depinde de foarte multi factori.

Indiferent daca ceaiul verde este eficient impotriva cancerului sau altor boli agresive, consumul lui este foarte benefic pentru intregul organism.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu