Ce trebuie sa stii despre designul scandinav

Stilul scandinav a aparut in jurul anilor '30 si este un tip de design interior ce apartine modernismului. Acesta din urma este o miscare marcata de functionalitatea si simplificarea formelor care au fost umanizate folosind materiale naturale.

Scopul designului scandinav este de a imbunatati viata de zi cu zi. Din acest motiv cei mai multi designeri s-au concentrat asupra amenajarii interioare: mobila, corpuri de iluminat, materialele textile, vesela si toate celelalte lucruri din casa sunt importante dincolo de functionalitatea lor evidenta. In interioarele scandinave gasim adesea o legatura stransa cu natura, vizibila in combinatia de forme naturale si abstracte.


Prima perioada de succes a stilului scandinav s-a desfasurat intre anii '30 si '70. Fondatorii lui au oferit designerilor contemporani modelul si setul de valori care inca inspira noul val al stilului scandinav. Proprietati precum: durabilitate, functionalitate si fiabilitate, dar si altele care tin mai putin de functionalitate: simplitate, entuziasm, curaj, liniste data de forme si culori sunt urmate si astazi.

Orice interior scandinav trebuie sa urmeze aceste reguli si sa aiba aceste valori. Produsele in stil scandinav TheHome.ro nu se abat de la regulile pe care le-am scris mai sus. Sunt simple, facute din materiale naturale si de calitate, functionale, dar arata bine si se potrivesc in orice locuinta.

Pentru a ajunge sa ai o locuinta in stil scandinav trebuie sa tii cont de regulile designului nordic si sa nu te abati de la ele. Poti adauga o tusa personala oricarei camere, dar nu uita de principiile care stau la baza acestui stil. Asa vei reusi sa te bucuri de un interior scandinav in propria casa. Creativitatea trebuie sa fie principala ta sursa de inspiratie, iar imaginile cu interioare scandinave trebuie doar sa iti ofere o idee de ansamblu asupra felului in care va trebui sa arate casa ta la final.



Te va ajuta sa stii ca pe langa regulile expuse mai sus, trebuie sa fii atent si la alte detalii. Cel mai important lucru este lumina. Aceasta trebuie sa fie prezenta in orice casa amenajata in stil scandinav. Ferestrele mari alaturi de peretii albi si podelele deschise la culoare te vor ajuta sa perfectionezi felul in care arata locuinta ta. Alte detalii ce ar mai trebui luate in seama sunt paleta cromatica ce trebuie urmata in toate camerele si obiectele decorative care vor respecta principiile stilului nordic.


Trebuie sa adaug ca daca as putea, intreaga mea locuinta ar fi amenajata in acest stil, pentru ca simplitatea lui ma atrage foarte tare.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu