Ce s-a intamplat dupa mitingul Platformei Unioniste

Raportul Jandarmeriei dupa mitingul de sambata al Platformei Unioniste arata ca toate actiunile au fost luate in functie de procedurile legale. Persoanele care au incercat sa rupa cordonul au fost extrase si amendate, actiunea lor riscand sa blocheze o strada.

Din multime au fost blocate si extrase persoane care au incercat sa rupa cordonul de jandarmi, care nu respectau traseul autorizat de primarie, existand riscul de a bloca o strada intreaga. Manifestantii au vrut sa schimbe traseul si in drumul spre Guvern au vrut sa se intoarca spre Piata Universitatii. Daca acest lucru s-ar fi intamplat Calea Victoriei ar fi fost blocata, deoarece traficul nu a fost restrictionat.

Potrivit surselor, din multime au fost scoase persoanele care incitau la violenta. Jandarmii nu au folosit echipamentul din dotare. Zece persoane au fost extrase dintre care patru au fost conduse la sectia de politie si amendate.

Peste 2000 de oameni au participat sambata la marsul pentru unirea Basarabiei cu Romania. Acesta a fost organizat de Platforma Unionista care a cerut alaturi de manifestanti conducerii tarii sa isi assume unirea Basarabiei cu Romania ca proiect de tara. Manifestarea are loc pentru al cincilea an consecutiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu