Peste 100 de copii din Calafat sunt testati de medici, dupa ce o ingrijitoare a unei gradinite a fost diagnosticata cu TBC

Peste 100 de copii dintr-o gradinita din Calafat sunt testate pentru a stabili daca au sau nu tuberculoza, dupa ce o ingrijitoare a fost diagnosticata cu aceasta boala.
Cazul a fost depistat la o gradinita cu program prelungit ce face parte din Scoala Gimnaziala “Gheorghe Braescu” din Calafat.

Ingrijitoarea unitatii de invatamant a fost diagnosticata cu TBC in urma efectuarii unei analize, iar acum toti prescolarii care au luat contact cu ea sunt testate pentru a stabili daca au fost infectati cu acest virus.
Inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Judetean Dolj a declarant ca dupa ce a fost informata de directiunea gradinitei ca ingrijitoarea are TBC, a indicat informarea de urgenta a Directiei de Sanatate Publica. Asa s-a decis testarea tutror copiilor ce au intrat in contact cu ingrijitoarea. Ulterior s-a facut dezinfectia salilor sub subravegherea autorizata a celor de la DSP.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Dolj a declarant ca toti contactii, membrii familiei si colegii de la serviciu vor fi testati. Examinarile vor avea loc in decursul zilei de luni si marti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu