Angajatii postului de radio public, Radio Romania au protestat fata de eliminarea taxei radio-TV

Peste 100 de angajati ai Radio Romania au protestat in fata institutiei impotriva proiectului de lege care vizeaza eliminarea taxei radio-TV.
Acestia s-au adunat in fata institutiei pentru a le arata politicienilor ca proiectul de lege nu este cea mai buna decizie pe care ar pute-o lua. Scopul este constientizarea situatiei grave de catre politicieni, conform angajatilor radio.

Acestia au mentionat ca si angajatii si colegii lor din studiourile regionale au urmat aceeasi forma de protesc ca a lor. Actiunea a fost linistita si lipsita de incidente. Angajatii radio nu au scandat niciun mesaj, dar atmosfera din cadrul mini protestului era una serioasa si de ingrijorare.
Suspendarea taxei radio-tv apare intr-un proiect de lege la initiativa PSD, ce previne eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale. Printre aceste taxe se afla si taxele radio-TV.


Reprezentantii TVR au reactionat spunand ca eliminarea taxei radio-TV ar duce la lipsa de obiectivitate a televiziunii cand vine vorba de factori politici, cele mai multe fiind sponsorizate de partide politice. Aceasta decizie si adoptarea legii de catre parlament poate aveaurmari grave asupra democratiei Romaniei, ducand la abuzuri politice.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu